Les Truttes

Les Truttes is een coverband uit Vlaanderen, ontstaan te Dilbeek in 1996. Les Truttes is ontstaan als gelegenheidsformatie, op vraag van CC Westrand, het cultureel centrum van Dilbeek, werd aan enkele Dilbeekse muzikanten gevraagd of zij een muzikale act van een 20-tal minuten in elkaar wilden knutselen ter afsluiting van de plaatselijke rockrally. Aangezien het om een eenmalig optreden zou gaan en de opzet licht humoristisch was, werd gekozen voor de naam "Les Truttes".

Tussen 1996 en 2003 lag de nadruk voornamelijk op discocovers met bijhorende glitter- en glamourshows. Het succes van de band zat hem vooral in de wijze waarop zij de muziek brachten.

Vanaf 2004 werd de muzikale horizon verbreed en sloop er steeds meer rock, dance en techno in hun livesets, ook vestimentair en decormatig werd afscheid genomen van de discolook uit de jaren zeventig.

Zij hebben reeds opgetreden op alle grote Vlaamse stadsfestivals zoals Marktrock, Suikerrock, Maanrock, Pulptuur en de Lokerse Feesten. Zij stonden meermaals in het OLT te Deurne, speelden in 2008 live in het Eén-programma Villa Vanthilt, werden in 2009 door The Levellers persoonlijk uitgenodigd om in Engeland op het Beautiful Days Festival te gaan spelen.

In 2016 vierden Les Truttes hun 20-jarig bestaan met de show 'ELEPHANTASTIC'. De première vond plaats op vrijdag 18 maart in de Arenbergschouwburg te Antwerpen.